6 nejlepších podcastů pro programátory a IT specialisty | robot_dreams Czech
should_authorize_via_email
email.input_code tel.input_code
 
email.code_actual_for tel.code_actual_for
apply_exit_text
session_ended
to_homepage
6 anglických podcastů pro programátory

6 anglických podcastů pro programátory

Java, Python a osobní efektivita: co poslouchat, abyste se mohli rozvíjet ve své profesi.

Podcasty se staly kompletním zdrojem obsahu. Můžete je poslouchat cestou do práce, během poledních přestávek i při běžných domácích pracích. Můžete najít podcast na jakékoliv téma a IT není výjimkou.

Přinášíme vám několik podcastů, které vám pomohou zlepšit nejen vaše profesní dovednosti, ale také angličtinu.

Developer Tea

Podcast byl spuštěn v roce 2015. Jeho moderátorem je Jonathan Cutrell, výkonný inženýr společnosti Guild Education. Podcast prý vytvořil proto, aby pomohl vývojářům najít jasnou představu, perspektivu a cíl jejich kariéry.

Pojednává o zlepšení osobní efektivity, řízení týmu, tvorbě životopisu a rozhodování. Jonathana často doprovázejí hosté – zakladatelé a vrcholoví manažeři technologických společností.

Každá epizoda trvá asi 20–30 minut – tak akorát na poslech u čaje o přestávce. Podcast má i diskusní fórum.

The Real Python Podcast

Podcast s rozhovory s vývojáři a tipy pro kódování, který od roku 2020 vytváří stejnojmenná komunita známá svými videonávody.

Podcast vede Christopher Bailey, americký datový analytik a pythonista. Témata zahrnují testování a tvorbu her v jazyce Python, deep learning, zpracování dat a vizualizaci. Epizody jsou vydávány každý pátek.

SyntaxFM

Jedná se o podcast o vývoji webu od webového a fullstack developera. Najdete v něm diskuze hostitelů a hostů na nejrůznější témata – od JavaScriptu a Reactu až po budoucnost technologií.

Neexistuje žádná standardní délka epizody – každý podcast má délku 20 minut až něco málo přes hodinu. Jeden z moderátorů, Scott Tolinski, má svůj vlastní kanál YouTube.

Learn to code with me

Tvůrce stejnojmenného blogu, Lawrence Bradford, spustil podcast, který pomáhá začínajícím vývojářům. Jsou zde epizody o tom, jak si vybudovat kariéru na volné noze, a dokonce třeba i o tom, jaký notebook si vybrat pro programování.

Téměř v každé epizodě jsou hosté, mezi nimi je mnoho switcherů. Poslechněte si podcast a zjistěte, jak se z baletky stala front-end vývojářka a jak zaměstnanec čerpací stanice získal práci v Googlu.

Epizody trvají přibližně hodinu a jsou doplněny užitečnými odkazy a textovými přepisy. Osmá (a zatím poslední) sezóna skončila v srpnu 2021.

JavaScript Jabber Podcast

Týdenní pořad zaměřený na vývoj webových stránek v jazyce JavaScript. Někdy ale autoři diskutují i o vývoji pro mobilní zařízení, používání NodeJS a dokonce o podnikání. Najdete tu epizody o JS a blockchainu, najímání zaměstnanců ve FAANG a hledání mentorů.

Epizody jsou dlouhé a podrobné – delší než hodinu. Pořad má šest moderátorů, včetně Dana Shappira, Performance Tech Lead ve Wix, a veterána v oboru Steva Edwardse (v IT pracuje od roku 1995).

Programming Throwdown

Podcast o počítačové vědě a vývoji softwaru moderovaný Patrickem Wheelerem a Jasonem Gaucim. S odbornými hosty hovoří o bezserverových počítačích, robotice, strojovém učení a vývoji webových aplikací.

Tvůrci projektu na stránce Patreon uvádějí, že takovou popularitu nečekali – podcast má každý měsíc desítky tisíc posluchačů.

Podcast trvá hodinu a půl. Každá epizoda je opatřena časovými značkami. Neexistuje žádná jasná periodicita – mezi jednotlivými epizodami mohou uplynout celé dva týdny, ale klidně také jenom čtyři dny.

Autor: Elizaveta Gogilashvili

Více článků
A proč je užitečná pro každého, kdo pracuje s computer vision
Kde můžeš začít navazovat vztahy s lidmi se zájmem o IT?