TOP 10 hardwarových peněženek | robot_dreams Czech
should_authorize_via_email
email.input_code tel.input_code
 
email.code_actual_for tel.code_actual_for
apply_exit_text
session_ended
to_homepage
TOP 10 hardwarových peněženek

TOP 10 hardwarových peněženek

Jaké jsou nejlepší cold wallets pro krypto investice?

Digitální měny mění způsob, jak myslíme o financích. V dynamickém prostředí plném žraloků a podvodníků se hardwarové peněženky stávají nutností pro každého, kdo chce své kryptoměny uchovávat bezpečně a efektivně. Odlišují se od běžných softwarových peněženek, které mohou být náchylné k online rizikům. Zatímco hot wallets (softwarové peněženky) jsou vhodné pro menší částky a časté transakce, cold wallets, tedy hardwarové peněženky, nabízí mnohem lepší bezpečnost pro větší investice. V dnešním článku se podíváme na náš žebříček hardwarových peněženek podle objektivních kritérií. Předložíme plusy a mínusy každé wallety a shrneme si uživatelské zkušenosti, funkce a výhody oproti jiným typům peněženek pro účely uchování digitální měny.

Co jsou hardwarové peněženky a jejich výhody

Kryptoměny nabývají již několik let na popularitě mainstreamových investorů, ale ne každý brání své investice kvalitními prostředky. Pro maximální bezpečí je klíčové rozumět, jaké nástroje používáme pro uchování a distribuci. 

Hardwarové peněženky jsou fyzická zařízení, často podobná USB keys, která slouží k bezpečnému uchování soukromých klíčů ke kryptoměnám. Na rozdíl od softwarových peněženek, které jsou neustále připojeny k internetu a mohou být tak více náchylné k útokům, hardwarové peněženky ukládají kryptoměny offline. Tato charakteristika z nich činí bezpečnější volbu pro dlouhodobé uchovávání větších finančních hodnot. Navíc, s hardwarovými peněženkami můžeme spravovat a užívat více kryptoměn, což z nich dělá flexibilní nástroj pro různé investiční strategie​.

Žebříček

V seznamu se budeme řídit podle jistých kritérií, abychom vnesli smysl do řazení jednotlivých hardwarových peněženek. Velká spousta z nich je zaměřená na specifické potřeby uživatelů. Pro každého se může ideální kandidát lišit, proto v našem článku musíme zohlednit několik klíčových faktorů, jako jsou bezpečnost, podpora kryptoměn, uživatelské rozhraní, funkce, a celková spokojenost uživatelů.

#10: CoolWallet

Klady a zápory

+ Přenosný design ve stylu kreditní karty
+ Bluetooth pro bezdrátové připojení
+ Podpora široké škály kryptoměn

- Vyšší cena
- Slabší bezpečnostní funkce oproti jiným peněženkám
- Méně robustní než tradiční hardwarové peněženky

CoolWallet si zajistila místo v našem seznamu nejlepších hot peněženek díky své jedinečné kombinaci inovativního designu, přenositelnosti a bezpečnostních funkcí. Tato peněženka, která připomíná kreditní kartu, poskytuje nevídanou úroveň pohodlí a diskrétnosti. Můžeš ji jednoduše nosit ve své peněžence a užívat si všech výhod hardwarové peněženky. CoolWallet podporuje širokou škálu kryptoměn a je vybavena Bluetooth, což umožňuje bezdrátové připojení k smartphonu. Díky tomu je správa kryptoměn snadná a intuitivní, kdekoli se nacházíš.

#9: Tanglem Wallet

Klady a zápory

+ Velmi kompaktní a přenosná
+ Podpora NFC pro snadné použití s mobilem
+ Jednoduché uživatelské rozhraní

- Omezená podpora kryptoměn
- Méně bezpečnostních funkcí ve srovnání s vyššími modely
- Omezené funkce správy a ukládání

Tangem Wallet je výjimečným příkladem hardwarové peněženky, která kombinuje pohodlí a bezpečnost. Díky svému designu ve velikosti kreditní karty a podpoře NFC pro mobilní zařízení je Tangem ideální pro ty, kdo chtějí mít své kryptoměny vždy u sebe. Tato peněženka umožňuje snadné a bezpečné transakce s kryptoměnami prostřednictvím mobilního telefonu, což činí její použití intuitivním i pro méně technicky zdatné uživatele. Ačkoliv nemusí nabízet tak širokou podporu kryptoměn jako některé konkurenční modely, pro ty, kteří hledají kombinaci pohodlnosti a bezpečnosti v kompaktním formátu, je Tangem vynikající volbou.

#8: BitBox

Klady a zápory

+ Vysoká úroveň bezpečnosti s dvoufaktorovým ověřováním
+ Kompaktní design
+ Podpora několika kryptoměn

- Omezené uživatelské rozhraní
- Může vyžadovat technické znalosti pro nastavení a použití
- Menší komunitní podpora

BitBox se zaměřuje na jednoduchost a zabezpečení. Tato peněženka nabízí jedinečnou kombinaci kompaktního designu a vysoké úrovně bezpečnosti. Uživatelům poskytuje klid díky dvoufaktorovému ověřování a šifrování na hardwarové úrovni. Navzdory své malé velikosti je BitBox překvapivě všestranný a podporuje řadu kryptoměn. Jednou z nevýhod je však omezené uživatelské rozhraní, které nemusí vyhovovat těm, kdo hledají rozšířené funkce a přizpůsobení. BitBox je ideální pro uživatele, kteří upřednostňují minimalismus a efektivitu.

#7: SafePal S1

Klady a zápory

+ Vysoká přenosnost díky velikosti kreditní karty
+ Podpora široké škály kryptoměn
+ Kompatibilní s různými blockchainovými aplikacemi

- Omezenější uživatelské rozhraní
- Menší displej
- Slabší bezpečnostní funkce ve srovnání s vyššími modely

SafePal S1 je unikátní v tom, že kombinuje mobilnost s vysokou mírou bezpečnosti. Tato hardwarová peněženka, která je velikostí srovnatelná s kreditní kartou, nabízí pohodlí při přenášení a je ideální pro ty, kteří cestují. Díky svému bezpečnostnímu mechanismu, který zahrnuje mimo jiné šifrování na více úrovních, zůstávají kryptoměny chráněny. SafePal S1 podporuje široký rozsah kryptoměn a je kompatibilní s různými blockchainovými aplikacemi. Jako potenciální nevýhodu lze vidět omezenější uživatelské rozhraní a menší displej, což může některým uživatelům přijít méně pohodlné. Přesto je SafePal S1 výbornou volbou pro ty, kteří hledají kombinaci mobility a bezpečnosti.

#6: KeepKey Hardware Wallet

Klady a zápory

+ Robustní design s velkým displejem
+ Jednoduché ovládání vhodné pro začátečníky
+ Podpora široké škály kryptoměn

- Menší podpora v komunitě
- Omezenější možnosti integrace
- Větší a méně přenosný ve srovnání s jinými modely

KeepKey, s jeho robustním designem a přívětivým uživatelským rozhraním, je ceněným hráčem ve světě hardwarových peněženek. Jeho velký displej a jednoduché ovládání zajišťují, že správa kryptoměn je srozumitelná i pro méně technicky zdatné uživatele. KeepKey podporuje širokou škálu kryptoměn, což z něj činí flexibilní nástroj pro různé investiční strategie. Jako hlavní nevýhodu lze zmínit, že nemá tak širokou podporu v komunitě jako některé konkurenční modely, což může ovlivnit dostupnost aktualizací a integrace s jinými službami. Přesto, pro ty, kteří hledají kombinaci stylu a jednoduchosti, je KeepKey výbornou volbou.

#5: Trezor Model One

Klady a zápory

+ Spolehlivost a bezpečnost od renomovaného výrobce
+ Podpora dvoufaktorového ověřování a šifrování
+ Podpora široké škály kryptoměn

- Omezenější kapacita v porovnání s vyššími modely
- Méně intuitivní rozhraní než u některých konkurenčních modelů
- Design může být pro některé uživatele méně atraktivní

Trezor Model One je významným hráčem v oblasti hardwarových peněženek, známým svou spolehlivostí a jednoduchým rozhraním. Tento model od české společnosti Satoshi Labs poskytuje vynikající bezpečnostní opatření, včetně podpory dvoufaktorového ověřování a šifrování. Jeho podpora pro širokou škálu kryptoměn, spolu s přehledným a intuitivním uživatelským rozhraním, dělá z Trezor Model One vynikající volbu pro jak nováčky, tak zkušené uživatele kryptoměn. Jediným možným nedostatkem je jeho omezenější kapacita v porovnání s některými konkurenčními modely, nicméně pro běžné uživatele by to nemělo být významným problémem.

#4: Ledger Nano S Plus

Klady a zápory

+ Rozšířená kapacita a vylepšené bezpečnostní funkce
+ Kompaktní a přenosný design
+ Intuitivní uživatelské rozhraní

- Vyšší cena oproti základnímu modelu
- Může vyžadovat technické znalosti pro plné využití funkcí
- Omezenější bezdrátová konektivita ve srovnání s Nano X

Ledger Nano S Plus, poslední přírůstek do rodiny Ledger, nabízí rozšířenou kapacitu a vylepšené bezpečnostní funkce. Jeho design je kompaktní a přesto poskytuje dostatek prostoru pro uložení více aplikací současně. Toto zařízení se vyznačuje vysokým stupněm zabezpečení, které zajišťuje bezpečné uchování kryptoměn i soukromých klíčů. Uživatelské rozhraní je intuitivní a snadno se používá, což z něj činí skvělou volbu pro nováčky i pokročilé uživatele. Jednou z nevýhod může být vyšší cena oproti základnímu modelu, nicméně pro ty, kteří hledají větší kapacitu a lepší bezpečnost, je Ledger Nano S Plus vynikající investicí.

#3: NGRAVE ZERO

Klady a zápory

+ Nejvyšší úroveň bezpečnosti s izolací od online prostředí
+ Elegantní design a intuitivní rozhraní
+ Kompletní bezpečnostní řešení s vlastním ekosystémem

- Vyšší cena
- Složitější nastavení a použití
- Méně přenosný ve srovnání s menšími modely

NGRAVE ZERO je označována za nejbezpečnější hardwarovou peněženku na trhu. Její technologie založená na absolutní izolaci od jakéhokoli online prostředí ji činí prakticky nedobytnou pro hackery. Peněženka se pyšní elegantním designem a intuitivním rozhraním, což usnadňuje správu kryptoměn. Jedná se o kompletní bezpečnostní řešení, které zahrnuje vlastní ekosystém pro správu kryptoměn. Hlavním úskalím může být vyšší cenovka a složitější nastavení, což může být bariérou pro některé uživatele. NGRAVE ZERO je ideální pro ty, kdo hledají nejvyšší možnou úroveň bezpečnosti a jsou ochotni investovat do prémiového řešení.

#2: Trezor Model T

Klady a zápory

+ Vysoká úroveň bezpečnosti
+ Dotykový displej
+ Podpora široké škály kryptoměn

- Vyšší cena
- Složitější pro začátečníky
- Náročné a pečlivé nastavení

Trezor Model T, další výtvor společnosti Satoshi Labs, se pyšní ještě vyšší úrovní zabezpečení a rozšířenými funkcemi oproti svému předchůdci. Tento model přichází s dotykovým displejem, což značně zlepšuje uživatelskou zkušenost a usnadňuje správu kryptoměn. Trezor Model T je kompatibilní s širokým spektrem kryptoměn a nabízí rozšířené bezpečnostní funkce, jako je podpora pro hardwarové šifrování a vícefaktorové ověřování. Jeho vyšší cenovka odráží prémiový charakter produktu, ale pro ty, kteří hledají nejvyšší možnou úroveň bezpečnosti a komfortu, je Trezor Model T nejlepší volbou.

#1: Ledger Nano X

Klady a zápory

+ Bluetooth konektivita
+ Velká kapacita
+ Pokročilé bezpečnostní funkce

- Vyšší cena
- Vyžaduje základní technické znalosti pro využití pokročilých funkcí
- Potenciální problémy kvůli bezdrátovému Bluetooth připojení

Ledger Nano X je naší první volbou. Řadí se mezi špičku ve světě hardwarových peněženek díky své vysoké úrovni zabezpečení a inovativním funkcím. Tento model přináší možnost bezdrátového připojení přes Bluetooth, což zvyšuje jeho pohodlí a mobilitu. Díky větší paměti může uchovávat více aplikací a podporovat širší spektrum kryptoměn než jeho předchůdci. Jeho OLED displej a snadno ovladatelné tlačítka dělají z používání peněženky hladký a příjemný zážitek. Vyšší cena může být pro některé uživatele bariérou, ale pro ty, kteří hledají kombinaci pokročilých funkcí a přenosnosti, je Ledger Nano X ideální volbou.

Očekávané hardwarové peněženky

Svět hardwarových peněženek se neustále vyvíjí, a s nadcházejícím rokem 2023 přichází nová generace zařízení, která překračují hranice bezpečnosti a uživatelské přívětivosti. Česká firma Trezor, významný hráč v oblasti hardwarových peněženek, představuje nový model „Safe 3“, vybavený komponentou odolnou proti neoprávněné manipulaci pro dodatečnou ochranu. Tento model přichází s cílem umožnit začínajícím uživatelům kryptoměn užívat si bezpečí a klid, které přináší vlastnictví a ochrana vlastních kryptoměn​​.

Safe 3, schopná zabezpečit bitcoiny, ethery a dalších 7 000 měn, má za cíl proměnit způsob, jakým lidé myslí o bezpečnosti svých digitálních aktiv. S jejím jednoduchým designem připomínajícím přívěsek na klíče a dvěma tlačítky, Trezor zdůrazňuje důležitost jednoduchosti a dostupnosti ve světě, který se rychle digitalizuje​​.

Tyto inovace ukazují, že hardwarové peněženky se neustále adaptují a vyvíjejí, aby vyhověly měnícím se potřebám a očekáváním uživatelů. Budoucí produkty se zaměří na kombinaci bezpečnosti, jednoduchosti a rozšířené podpory pro různé kryptoměny, aby uživatelům poskytly nejen bezpečný, ale i pohodlný způsob správy jejich digitálního bohatství.

Shrnutí a doporučení

V průběhu tohoto průzkumu TOP 10 hardwarových peněženek jsme se seznámili s širokým spektrem zařízení, každé s unikátními vlastnostmi a přednostmi. Od KeepKey, který se vyznačuje svým uživatelsky přívětivým rozhraním, přes inovativní Ledger Nano X s bezdrátovým připojením, až po převratný CoolWallet s jeho přenositelným designem. Každá z těchto peněženek má potenciál uspokojit různé potřeby a preference uživatelů.

Pro začínající investory do kryptoměn může být klíčová jednoduchost a intuitivní rozhraní, zatímco zkušení uživatelé mohou dávat přednost rozšířeným bezpečnostním funkcím a podpoře širšího spektra kryptoměn. Výběr správné peněženky by měl záviset na individuálních potřebách, jakým je množství a druh držených kryptoměn, četnost transakcí a osobní preference v oblasti bezpečnosti a designu.

Závěrem, výběr hardwarové peněženky je kritickým krokem pro každého, kdo se věnuje kryptoměnám. Je důležité zvážit všechny aspekty a vybrat si zařízení, které nejlépe vyhovuje specifickým potřebám. S rostoucím počtem inovací a vylepšení se svět hardwarových peněženek neustále rozšiřuje, nabízí bezpečnější a uživatelsky příjemnější možnosti pro správu digitálního bohatství.

Autor: Jan Bílek

Více článků
A proč je užitečná pro každého, kdo pracuje s computer vision
Kde můžeš začít navazovat vztahy s lidmi se zájmem o IT?