Nejlepší platformy na IT networking | robot_dreams Czech
should_authorize_via_email
email.input_code tel.input_code
 
email.code_actual_for tel.code_actual_for
apply_exit_text
session_ended
to_homepage
Nejlepší platformy na IT networking

Nejlepší platformy na IT networking

Kde můžeš začít navazovat vztahy s lidmi se zájmem o IT?

Navazování vztahů nebo potřeba být v kontaktu s lidmi s podobnými zájmy je důležitá. Nejenže víš, jaké problémy aktuálně řeší, ale taky máš možnost sledovat novinky v oboru nebo najít pracovní příležitost.

LinkedIn

Ačkoliv se může LinkedIn jevit jako sociální síť, kde chceš být, jen pokud hledáš práci, tak věz, že to není zdaleka jediná premisa. Jde o největší profesní síť na světě, takže kromě pracovníků z HR tam narazíš na lidi, kteří pracují v oboru, s nimiž se můžeš propojovat a sledovat jejich příspěvky.

Tvým úkolem tak je tvořit si síť spojení (lidí), kteří pracují v oboru, ve kterém se pohybuješ nebo se v něm vzděláváš. Získáš tak přehled o aktivitách, článcích či tipech, které tě mohou kariérně posunout. Připojit se můžeš i do různých komunitních skupin.

GitHub

Verzovací platforma GitHub je neodmyslitelnou součástí vývoje, a tak se jí jako programátor rozhodně nevyhneš. Ačkoliv se může zprvu zdát, že jde o nástroj, kde se sdílí kód napříč vývojovým týmem, nabízí í možnosti, jak být v kontaktu s vývojáři různých IT řešení.

Buď sám můžeš na GitHub sdílet svůj kód a vytvářet si tak vlastní portfolio, nebo se připojíš k nějaké open source komunitě. Možností, jak se propojovat s IT profesionály, je rozhodně na GitHubu hodně, takže nezapomeň prozkoumat všechny jeho možnosti.

Stack Overflow

Další známou IT platformou je Stack Overflow. Ta ve svém základu funguje jako diskuzní fórum, kde položíš dotaz a získáš odpověď. Samozřejmě můžeš být i na druhé straně, takže pokud se zapojíš, věřím, že narazíš na lidi, kteří tě posunou dál nebo ti pomůžou s tvým aktuálním projektem a problémy, které řešíš, což ti může přinést nové a cenné skills.

Reddit

Reddit je populární sociální síť, obzvlášť v zahraničí, ale své uživatele má i v Česku. Svým způsobem se podobá Stack Overflow, avšak platforma se zaměřuje čistě na diskuzi. Najdeš tam podkategorie, jako jsou technologie, programování a kódování. Podle svých preferencí pak můžeš sledovat novinky, sdílet zkušenosti, radit se i navazovat kontakty.

Meetup

Nejlepší způsob, jak navázat kontakt, je skrze oborové akce. Platforma Meetup je místem, kde můžeš hledat události a setkání z oblasti IT. Najdeš tu jak online setkání, tak offline akce. Záleží tedy na tobě, co preferuješ.

Komunit je více, stačí se jen rozhlédnout

V závěru našeho krátkého článku bych chtěl říct, že komunitu prakticky najdeš kdekoliv, kde spolu lidé komunikují. Můžou to být i starší sociální sítě, jako je Facebook nebo X (dříve Twitter), takže pokud už se na nějaké platformě pohybuješ, je dobré prozkoumat, jestli obsahuje zájmové komunity zaměřené na obor, který tě zajímá.

Za robot_dreams ti můžeme nabídnout naši Discord komunitu. Výhodou je, že v ní najdeš jak odborníky z různých oborů (naše lektory), tak lidi z široké IT komunity. Budeme tedy rádi, pokud se připojíš a budeš s námi diskutovat nejen o novinkách, ale i věcech, které chceš v rámci svého oboru řešit nebo tě zajímají.

Autor: Martin Šlat

Více článků